RENA MILGROM : TĚLO JE BOHATÝ MATERIÁL

"Tančí odmalička, ale možnosti lidského pohybu a tanec nezávislý na choreografiích objevovala postupně. Tanečnice a terapeutka Rena Milgrom pochází z Nového Města na Moravě. V Praze vede ucelený program Vědomé tělo i jednotlivé otevřené lekce. Její záběr je široký. Zabývá se analýzou pohybu, taneční a pohybovou terapií i etnickými tanci, spolu s tím vytváří site specific projekty a performance. "Naše společnost spěje k autentickému pohybu pomalu. Doufám, že se to změní," vystihuje tanečnice jeden ze svých aktuálních zájmů."
                                                                                                            Celý rozhovor s Renou si přečtěte zde


SOUVISLOSTI- VÝTVARNÉ UMĚNÍ A TANEC
RENA MILGROM

"Stejně jako hudba je s tancem v propojení jako moře s rybami, tak se dá nahlížet na propojení pohybu/tance s výtvarným uměním. Pro výtvarníka je výzvou vytvořit dílo, které reprezentuje pohyb, pro tanečníka je zase výzvou, aby jeho tanec měl tvar, byl čitelný - aby si jeho tělo pamatovalo kroky, kvalitu pohybů a gest, rytmus a také prostorové sekvence.
Forma a obsah se neustále proměňují a evolvují v čase a jdou ruku v ruce s expresivním vyjadřováním člověka a jeho potřeb. Když se podíváme jak se vyvíjela modernita a současné umění - tedy od realistického zobrazování k avantgardě, můžeme sledovat řadu na sebe navazujících směrů: Impresionismus, symbolismus, Art Nouveau, Futurismus, Kubismus,Expresionismus, Fauvismus a Dada. Každý nový impuls umožňuje nové způsoby vyjádření, ale i nové teorie, které ovlivňují tvorbu..."

                                                                                                                                         Více k přečtení zde


Kudyznudy.cz - tipy na výlet